Back to All Events

Patina - å eldes med glans - Grieghallen, Griegsalen

Patina
– å eldes med glans

En hyllest til våre mødre, bestemødre og oldemødre. 

Det er aldri for sent å gjøre sin scenedebut – det er damene i Patina et sterkt eksempel på. I denne danseteaterforestillingen er det nær¬mere tretti kvinner i alderen 64 til 83 år som glitrer i Griegsalen. Til musikk fra damenes ungdomstid frem til i dag møter vi dem i dan¬seriske scener hvor selve livet utspiller seg i all sin glede, sårhet og undring. 

Den rørende og poetiske forestillingen er laget av den tidligere teatersjefen på Carte Blanche, koreograf Arne Fagerholt. Han ville få eldre damer til å funkle i en danseforestilling ver¬den aldri før har sett, og hedre en generasjon kvinner som ofte har satt andres behov foran sine egne. Forestillingen hadde urpremiere ved Orkdal Kulturscene i 2012, og har siden gått sin seiersgang med gjestespill ved blant annet Den Norske Opera & Ballett, USA-turné og en dokumentar på NRK. Suksessen førte til nye oppsetninger rundt i landet, og nå er det endelig turen kommet til «småtøsene» fra bergensområdet.


Arne Fagerholt idé, manus, koreografi
Stephanie Mowinckel innstuderingsansvarlig
Steinar Lohne lysdesign
Berte Slinde Tveteraas, Gurli Henriksen, Grete Hjellestad, Turid Husebø, Randi Giertsen, Anne-Lise Heikkinen Øxenbjerg, Randie Mie Grandtvedt, Beate Dræge, Hjørdis Dahle, Vivian Kvinge Koefoed, Gretha Yvonne Milde, Britt Helen Lund, Ester Karin Hjertø, Lourdes Einarsen, Kjellaug Solvang, Vally N. Moore, Solveig Lilletvedt, Maria Melstokkå, Åse Mielsen, Anne Kristin Skotland, Sarah Thingnes, Torhild Eide, Dale Lynn Evensen, Randi Dybsland og Henny Moen medvirkende

Muliggjort av GC Rieber Fondene

1000 billetter gis bort gratis til de over 67 år, syke-/eldrehjem og institusjoner. Gratisbilletter kan reserveres og hentes hos Grieghallens billettkontor eller i Festspillenes billettbod i festspillperioden. Mer info: 
www.fib.no/patina