Back to All Events

Sinne Eeg - Logen Teater

Sinne Eeg
Melankoli og lekenhet fra Danmarks store jazzsangerinne. 

Spontanitet, improvisasjon og den rene gleden ved å lage musikk er nøkkelord for Sinne Eeg. Med sin distinktive stemme og følsomme for¬midling har hun vunnet en rekke priser, deriblant Danish Music Awards i 2014, og sunget seg inn i hjerterøttene til publikum både i hjemlandet og resten av verden. «Eegs avbalanserte klang, intuitive timing og fraseringsevne er av sjeldent kaliber,» skrev juryen da hun fikk Dronning Ingrids Hæderslegat i fjor. 

Som sanger er hun sterkt inspirert av storhe¬ter som Nancy Wilson, Betty Carter og Sarah Vaughan, samtidig som hun har en tydelig egenart og et mykt, melankolsk mørke i sitt uttrykk. Sinne Eeg har også et nært forhold til Ella Fitzgerald, som ville blitt 100 år i år, og har sunget mange av låtene på repertoaret til den amerikanske jazzdronningen. 

– Når jeg står foran publikum, hender det ofte at jeg glemmer meg selv og legger bort all sjenanse og forfengelighet. For meg er det der det magiske i musikken trer frem, har hun uttalt. Til Logen har hun meg seg en trio med eminente musikere, og fremfører et stemningsfullt knippe med egne låter og andres komposisjoner.

Sinne Eeg vokal
Jacob Christoffersen piano
Lennart Ginman bass
Zoltan Czörsz trommer

Støttet av Oticon Fonden