Back to All Events

The Tiger Lillies: Edgar Allan Poe's Haunted Palace - DNS Store Scene


Edgar Allan Poe’s Haunted Palace
En sultende poet. En ravn. Fryktelig mange døende jomfruer. 

Det britiske tremannsbandet The Tiger Lillies trykker Edgar Allan Poe til sitt bryst, buster ham på håret og ler av hans makabre vitser i denne urpremieren. 

Løst basert på Poes fortellinger og dikt, og inspirert av hans stormende og tragiske liv, holder konsertforestillingen på forfatterens egen svarte sans for humor mens vi ferdes på de indre stiene i hans sjel. 

I et spøkelsesaktig palass møter en ung dikter den djevelske Ravnen, som forsyner ham med et ekstra mørkt blekk som garanterer heder og ære. Poeten skriver febrilsk og går snart tom. Desperat etter mer blekk, styrter han gjennom de mange korridorene og salene i palasset. I hvert rom befinner det seg en fortelling, et dikt, en side av Poes fantasi, og overalt er det døende jomfruer. 

The Tiger Lillies, beryktet og berømt for rå liden¬skap og et særegent lydbilde med referanser til opera og sigøynersanger, lager musikk i krysningspunktet mellom det støtende og det strålende. Det er tre år siden de besøkte Bergen og Festspillene sist, og bandet lover et visuelt mareritt og bisarr musikalsk extravaganza når de sammen med to skuespillere dykker ned i Edgar Allan Poes uutgrunnelige, styggvakre verden. 
«… denne trioen er noe helt spesielt …» – BERGENSAVISEN


Paul Golub regi
Martyn Jacques musikalsk ledelse
Mark Holthusen visuell regi
Peder Bjurman dramaturgi

David Bernard video
Claus Buehler lyd

Martyn Jacques vokal, trekkspill, piano
Adrian Stout kontrabass, sag, teremin, vokal
Jonas Golland perkusjon, vokal

Produsert av Théâtre du Volcan Bleu (Frankrike) i samarbeid med Festspillene i Bergen, Le Théâtre de l’Union – Centre Dramatique National du Limousin (Frankrike), Maison de la musique de Nanterre (Frankrike), Quaternaire (Frankrike), med støtte fra La Villette, Paris (Frankrike). 

Sarah Ford/Quarternaire internasjonal medproduksjon.
 

Later Event: June 6
Radiohead - Oslo Spektrum