Back to All Events

Sør-Trøndelag Teater (NO) - Black Box Teater, Store Scene, Oslo


«Var vi bare en liten, dum minoritet av kompliserte nevrotikere som ville være glemt og utledd i morgen? Var det vi kalte ‘kultur’, det vi kalte ånd, og sjel, det vi kalte vakkert og hellig, var det bare et spøkelse, avgått ved døden for lenge siden og bare ansett for ekte og levende av oss, av noen få narraktige mennesker? Hadde det kanskje aldri vært ekte og levende i det hele tatt? Hadde det som vi narrer la slik vekt på, kanskje alltid bare vært et fantom?» – Fra Steppeulven, Herman Hesse

Steppeulven, Hermann Hesses utskjelte og opphøyde roman fra 1927, er en inspirasjonskilde til denne forestillingen. I likhet med romanen bunner den sceniske produksjonen i begjæret etter å begripe tilværelsen og menneskets kompleksitet. I et scenisk uttrykk øyner regissør og skuespiller Espen Klouman Høiner, sammen med de medskapende og medvirkende kunstnerne, muligheten for en eksistensiell og sanselig undersøkelse av menneskets fortid, nåtid og fremtid. Her finner de potensialet til å fremkalle følelsesmessige og sanselige erfaringer som overskrider den dramatiske handlingen som finnes i selve teksten. Gjennom en eksperimentell tilnærming kan de sette maktrelasjonene mellom skuespillerne, litteraturen og rommet i spill, og utfordre skuespillerne til å navigere mellom forskjellige virkeligheter.

Steppeulven er det tredje prosjektet til konstellasjonen Sør-Trøndelag Teater, som består av skuespillerne Espen Klouman Høiner, Kenneth Homstad, Herbert Nordrum, Ole Johan Skjelbred og Kjersti Tveterås. Interessen for å utforske tekstbasert teater har fulgt dem gjennom produksjonene Moby Dick (2014), basert på Herman Melvilles roman ved samme navn, og Dager under (2014) av dramatiker Arne Lygre, som de produserte på Trøndelag Teater. Moby Dick gjestet Black Box teater i 2014. Med seg i dette teatereksperimentet med Steppeulven har de dramaturg Matilde Holdhus, komponist Kjetil Schjander Luhr, lysdesigner Tilo Hahn, scenograf Signe Becker og produsent Pernille Mogensen.

AFTERWORDS MED SØR-TRØNDELAG TEATER 8. JUNI ETTER FORESTILLINGEN

*PREMIERE