GREVLESTUA

Ved kyststien og storslått utsiktspunkt

Område: Vestfold | Adresse: Rakke, Søndre Grevlevei, Larvik. Hytta er åpent fra 20/07/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 6 Maks. dager per bestilling: 3

Et par kilometer sør for Stavern ligger Grevlestua, på friområdet ved Rakke. Hytta ligger rett ved et av de mest spektakulære utsiktspunktene i Vestfold. Utforsk området og nyt soloppganger og solnedganger! Kyststien som går forbi anbefales begge veier – nordover mot Stavern eller vestover i retning Nevlunghavn og Mølen.  Grevlestua er kystledhytte nr. 2 på Rakke. Kystledhytta som heter Rakke, ligger ca 150 meter unna.

NYTTIGE TIPS:

150 meter (på vei) å gå fra parkering, 220v, Innlagt vann, I sanitærbygg 150 meter unna, Panelovner, I sanitærbygg 150 meter unna, Kjæledyr er ikke tillatt.

TIL OG FRA:

BIL:

Kjør til Stavern og ta veien gjennom sentrum, forbi Minnehallen og Kysthospitalet. Ta av avkjøring til Solplassen (camping) og Rakke. Ved veidelet følges veien merket «P-kyststi». Det er gratis parkering ved bommen. Inne i hytta ligger et parkeringsbevis, dette må legges synlig i bilen. Kystledhytta ligger på venstre side når du går mot utsiktspunktet, ca. 150 m fra bommen. Grevlestua er rød.

KOLLEKTIVT:

Fra Larvik kan man ta buss, velg mot Stavern-kysthospitalet. Nærmeste holdeplass er Grevle aldershjem, derfra er det litt over en kilometer å gå. Sjekk rutetider på ruter.n

EGEN BÅT:

Rakke er værutsatt, og lite egnet å legge til med båt.

SYKKEL:

Nasjonal sykkelrute nr 1 går forbi Rakke.

KAJAKK:

Kommer du i kajakk kan du gå i land i buktene vest for Hollenderen nedenfor hytta. Herfra følger du kyststien opp til hytta. Det er ca. 600 meter å gå opp til hytta, og en del høydemeter.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Toalett/dusj.  Serviceanlegg ca. 150 m unna med offentlige toaletter. Inn samme dør, men til høyre er avlåst toalett/dusj for brukere av kystledhyttene Grevlestua og  Rakke (den gule hytta). Nøkkel til serviceanlegget henger i skap i gangen.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel kastes i container ved enden av parkeringsplass. Husk kildesortering.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har to soverom, ett soverom med to enkeltsenger, og ett soverom med familiekøye  og uttrekksseng. Kjøkken med komfyr, oppvaskbenk, kjøleskap

Liten gang/vindfang

Stor stue/oppholdsrom med to sofahjørner og spisestue

SENGEFORDELINGEN:

Soverom 1: To enkeltsenger
Soverom 2: Familiekøye og enkeltseng
Overkøye 75×200, underkøye 120×200, ekstraseng 75×190

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken. Enkelt utstyrt kjøkken til minimum det antall som hytta er beregnet for. Kaffetrakter, vannkoker, komfyr, kjøleskap, kjeler, stekepanne.

Grill. Det er ikke grill utenfor hytta, men tilrettelagte grillplasser på utsiktspunkter kort vei fra hytta.

Uteplass. Det er bord/benk på gressplen.  Kort vei til nydelig utsiktspunkt med bord/benk og grill.

Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. 

Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

   • Det er montert komfyrvakt på kjøkkenet.  Bruksanvisning ved alarm finnes på kjøkkenskapet.

Brannfare i naturen. 

Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. 

All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Følg kyststien  som passerer rett ved hytta  500 meter ned til vannet. Her er det svaberg og steinstrender.

VANDRE:

Går du kyststien nordøstover er det ca 3 km inn til Stavern med alt du kan se og oppleve der. Andre veien kan du går stien helt til Ødegården innenfor Helgeroa. Dette er i lengste laget for de fleste, men gå så langt du orker – dette er en kystsit som er spektakulær og vel verd å gå!

PADLE:

Larvik har mange fine steder å padle. Med utgangspunkt fra hytta anbefaler vi en tur rundt Citadelløya utenfor Stavern og rundt Malmøya. Malmøya ligger i Viksfjorden, en fjordarm som er vel verd noen timer ekstra i kajakken – merk: dette innebærer kryssing av skipsleden. Padler du fra Rakke må du alltid sjekk værmeldinger og vind / bølgevarsler.

FISKE:

Svabergene nedenfor hytta eller f.eks. på Kuøya kan du prøve fiskestanga.

SYKLE:

Ta gjerne med sykkel, det er kort vei til Stavern, med Minnehallen og Fredriksvern med sine utstillinger og kulturhistorie.

TA MED:

 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Lommelykt
 • Kubbelys

Tekst og foto: Oslofjordens friluftsråd