ØDEGÅRDBUA NORD

Bynær og maritim i et bygg med særpreg:

Område: Vestfold | Adresse: Weidemanns gate 11, Holmestrand. Hytta er åpent fra 06/04/2018 til 24/10/2018 Sengeplasser: 8 Maks. dager per bestilling: 3

Ødegårdbua ligger ved småbåthavna i Holmestrand. Tømmerbygningen er fra 1884. Her har det tidligere vært både bolig kontor og butikk. Innvendig er tømmerveggene synlige og gir hytta et herlig rustikt preg. Ødegårdbua Nord har et stort oppholdsrom med kjøkken og to enheter, Bysiden og Sjøsiden, oppe som kan leies samlet eller enkeltvis. I samme bygning ligger Ødegårdbua sør som kan leies som selvstendig enhet. Nord og sør-delen av bygget har egne innganger.

NYTTIGE TIPS:

 

Bilvei helt fram. Avgiftsbelagt parkering. Ingen lading for ladbare biler fra hytta, 220 V, Innlagt drikkevann, WC i hytta, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap., Dusj i hytta, Kjæledyr ikke tillatt

Bysiden-2-1030x773.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Kjør til Holmestrand sentrum. Weidemanns gate krysser Langgata (hovedgata i sentrum) ved Hydro. Ha båthavna på venstre hånd og kjør ut til hytta. Kjørevei til døra. Stor parkeringsplass i nærheten mot betaling.

KOLLEKTIVT:

Toget stopper i Holmestrand. Fra stasjonen er det litt over en km å gå.

EGEN BÅT:

Kommunal gjestehavn, ikke reservert for kystledbrukere. Betaling i havna.

SYKKEL:

Det er mulig å sykle til Holmestrand nordfra, f.eks. fra Drammen via Gamle Sørlandske og også andre mindre veier gjennom Sande (som Østbygdaveien). Sørfra kan man sykle fra Horten, som er del av nasjonal sykkelrute nr 1 Kystrute med forbindelse til Moss og gjennom Vestfold. Sande- Holmestrand: Turen på sykkel.info
Drammen – Sande: Turen på sykkel.info

KAJAKK:

Det er flytebrygger i båthavna. Om du ikke syntes det er greit å gå i land på flytebrygger er det en båtutsettingsrampe innerst i havna, padl under gangbrua rett ved hytta, rampa er innerst til høyre.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel Ta med søppel hjem.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har to etasjer. I første etasje er det gang, stort oppholdsrom med kjøkken og wc (HC-tilrettelagt). Trapp opp til andre etasje. I andre etasje er det innredet to like leiligheter (Bysiden og Sjøsiden) hver med oppholdsrom og et soverom, samt en kjøkkenkrok og bad/toalett til hver leilighet, på gangen. Kjøkkenkroken har kjøleskap, vannkoker og glass/tallerken/bestikk, men komfyr er kun i første etasje, og er felles med den andre leiligheten.

SENGEFORDELING:

Bysiden: To køyer
 

Sjøsiden: To køyer

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Vann. Hytta har innlagt drikkevann. WC  i første etg. og to bad med dusj i andre etasje.
Strøm. 220V.
Kjøkken.  Oppe er det enkelt utstyrt kjøkken, uten komfyr.

Nede i oppholdsrom/kjøkken er fullt utstyrt felleskjøkken med det du trenger av kopper, servise, kjeler og stekepanne, steamer (oppvaskmaskin), komfyr,  med stekeovn, kjøleskap med fryser, kaffetrakter.
Uteplass. Det er bord og benker utenfor hytta
Rengjøringsutstyr. Er i hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Ladbare biler. Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for lading av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Kommunens vakttelefon. Ved problemer med brannalarm eller vann/avløp, ring kommunens vakttlf. som står oppslått i hytta.

Båthavn. Hytta ligger ved en båthavn som har mye besøk om sommeren. Vis gjensidig hensyn.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Ta turen opp til Dulpen nord for båthavna. Her er det gress og sandstrender, griller, vollyballbane og toalett.

VANDRE:

Du kan spasere en tur ut til Mulvika, kyststien går rett forbi. Mer om turen på ut.no I den nye togstasjonen (i seg selv verd å se) er det heis opp til Rove. Ta med deg sikk-sakk-stien samtidig

PADLE:

Noen steder å padle til:
En fin tur fra Holmestrand er å padle rundt Langøya, en tur på ca 12 km – det er flotte friområder både nord og sør på øya. En litt lenger tur er rundt øyene i Sandebukta (Bjerkøya – Kommerøya, Killingen og Gåserumpa en tur på ca 14 km. Ønsker du å padle til andre hytter ligger Sandsletta, Bakkeskjær, Ranvikholmen, Løvøysund, Svelvikstrømmen (du må passere Svelvikstrømmen) og Gullholmen (innebærer kryssing av skipsleia) innenfor overkommelig rekkevidde for erfarne padlere.

FISKE:

Området Sandebukta – Holmestrand er et yndet sted for sjøørretfiske. Ta med deg sykkel og finn fine områder noen kilometer nord for hytta. Det er populært å fiske fra bryggene i havna også.

SYKLE:

En fin dagstur er å sykle til Horten og tilbake. Turen er ca 17 km og går stort sett på sykkelveier og mindre småveier. Sykl sørover på 313 til påkjøringa til E18, hold mot Helland. Følg så rv 310 inn til sentrum.

TA MED:

 

 • Putetrekk
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDS FRILUFTSRÅD.