JAKTHYTTA

Ta med mange og la deg overraske av spennende øy.

Område: Vestfold | Adresse: Malmøy, Larvik. Hytta er åpent fra 09/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 32 Maks. dager per bestilling: 4

Malmøya er rik på naturtyper – få steder er kontrastene større, fra vakre blankskurte svaberg til frodige eikeskoger. Med mange sengeplasser, stort kjøkken og oppholdsrom med god plass, er dette et sted for store grupper, f,eks. en skoleklasse eller flere familier på tur. Med i leien følger «Feriehjemmet», en egen bygning som inneholder kjøkken, stort oppholdsrom og toaletter. Stedet har en spennende historie, fra jakt på fasaner til feriehjem for ansatte hos Treschow.

NYHET:  MS Viksfjord går som rutebåt fra 27. juni og vil ha 2 ankomst/avganger fra Malmøya.  Se http://viksfjord.no/MS_Viksfjord/Apne_turer.html for mer informasjon.

NYTTIGE TIPS:

Taxibåt tilgjengelig fra Larvik eller Stavern, Robåt - ligger PÅ øya., 220 V, Innlagt drikkevann, WC i hytta, Panelovner. Vedovn i Feriehjemmet, flyttbar gassovn, Stort kjøkken med 2 komfyrer og 3 kjøleskap, Dusj i Jakthytta og Feriehjemmet, Kjæledyr ikke tillatt. 

Jakthytta.5.jpg

TIL OG FRA:

KOLLEKTIVT:

BåttransportDet følger ikke med båt når du leier Jakthytta, men det går rutebåt i sommer. 
MS Viksfjord går som rutebåt i sommer, og vil ha 2 ankomst/avganger fra Malmøya.
Se http://viksfjord.no/MS_Viksfjord/Apne_turer.html for mer informasjon.

EGEN BÅT:

Båt på henger. Dersom dere har egen båt på henger er det mulig å sette ut denne fra Seilerhytta (Ødegården).
Legge til på Malmøya. Det er merkede båtplasser i Trabukta for kystledhytta, mindre båter. NB! Grunt, vanskelig for seilbåt
Buss. Det går buss til fra Larvik til stoppestedet Ødegården ved Kaupangveien. Derfra er det ca 15 minutter til vannet ved Seilerhytta., se båttransport  under kollektivt.

SYKKEL:

Nasjonal sykkelrute 1 følger Kaupangveien, noen hundre meter fra Ødegården. Malmøya er uegnet for sykkel. Se båttransport under kollektivt.

KAJAKK:

Dette er et glimrende sted med kajakk. Med mange sengeplasser egner hytta seg godt for større grupper, og flere kajakklubber har hatt samlinger her. Nærmeste landbaserte utgangspunkt: Seilerhytta (Ødegården). Her er det parkering mot avgift. Kun noen hundre meters padletur over sundet til stranda nedenfor hytta.

FRAM TIL HYTTA:

Fra brygga og opp til hytta er det 500 meter å gå på sti. Bruk trillebåra.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel må tas med til land. Kan kastes i container ved Ødegården.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Når man leier Jakthytta er også nabobygningen, Feriehjemmet, med oppholdsrom og kjøkken og to toalett/dusj inkludert. Jakthytta har soverom og to bad med wc/dusj.
Jakthytta er sovehytta, og sovesalene i 2.etg består av sengekasser langs veggene i str 175 cm, med 6 og 10 sengeplasser. I første etasje er det seks 2-mannsrom og ett 4-mannsrom.
I Feriehjemmet er det oppholdsrom og kjøkken. Stort og romslig kjøkken med alt utstyr, 2 komfyrer og 3 kjøleskap. Stort oppholdsrom med en stor vedovn (ikke bruk peis), ett mindre oppholdsrom, også med vedovn.

SENGEFORDELINGEN:

Soverom 1, 1.etg: To køyer
Soverom 2, 1.etg: Køye
Soverom 3, 1.etg: Køye
Soverom 4, 1.etg: Køye
Soverom 5, 1.etg: Køye
Soverom 6 , 1.etg: Køye
Soverom 7, 1.etg: Køye
Sovesal 1, 2.etg: fem køyer MERK:  175cm lange
Soversal 2
, 2 etg: Tre køyer

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken til minimum antall sengeplasser. Servise, serveringsboller,kjeler, stekepanner. 2 komfyrer, to kaffetraktere, oppvaskmaskin, 3 kjøleskap, vannkoker.
Toalett. 2 WC i Jakthytta og 4 WC i Feriehjemmet.
Robåt. Det følger en Terje Vigen rosjekte med leie av hytta. Båten ligger på øya i Traabukta. Båtplassen er merket med kystledlogo. Om båten ikke benyttes, ta gjerne en sjekk og øs båten dersom den er full av vann.
Grill. Tønnegrill utenfor hytta.
Uteplass. Det er utebord / benker utenfor Feriehjemmet med plass til mange. Stor gress slette til lek og moro.
Rengjøringsutstyr. Det er rengjøringsutstyr både på vaskerom i Jakthytta og i bøttekott i Feriehjemmet.
Trillebår. Det finnes trillebårer til bagasje, de er merket kystled, disse skal stå ved kystledbrygga, men står også ofte på andre siden av sundet, Kongebrygga (ankomstbrygge for stor båt).
Telt.  Stor gresslette rett ved hytta hvor det er greit å sette opp telt.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys. 
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det er mange fine badestrender rundt om på øya, enten du foretrekker sand eller svaberg.

VANDRE:

Det er mange turveier og stier rundt om på øya. Øya har en lang historie og det er mye å se på i form av utsiktsteder, et stort spenn i naturtyper og kulturminner. Les litt mer om øyas historie iWikipedia.

PADLE:

Malmøya ligger i Viksfjorden – en fjord med mange øyer, holmer og skjær. Jakthytta er dermed et perfekt sted for padleleir.

FISKE:

Malmøya har mange gode fiskeplasser. Det tas også en del sjøørret i området.

TA MED:

 • Redningsvester
 • Laken
 • Putetrekk
 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD