LANGGRUNN

Når Horten skal oppdages

Område: Vestfold | Adresse: Langgrunnveien 29, Horten. Hytta er åpent fra 01/06/2018 til 28/10/2018 Sengeplasser: 18 Maks. dager per bestilling: 3

Langgrunn er nå reåpnet etter fullstendig rehabilitering. Mye er gjort utvendig, uteområdet, og nye møbler. Et spennende og flott sted å feriere.

Horten har en mengde spennende attraksjoner som Borrehaugene, Gildehallen,  Karljohansvern og Åsgårdstrand. Disse stedene er innenfor sykkel eller gåavstand fra Langgunn. Kort reiseavstand til Tønsberg med bil eller buss. Hytta har god plass både ute og inne, og egner seg godt for barnefamilier. Kyststien passerer rett nedenfor hytta, nasjonal sykkelrute 1 rett ovenfor. Horten kommune tilrettelegger for padleleden i Vestfold rett nedenfor hytta, et prosjekt initiert av Vestfold fylkeskommune i samarbeid med kommuner og organisasjoner. Les mer her https://www.facebook.com/padleledvestfold/. Det vil ligge en gapahuk nær vannet, og et toalett for disse brukerne på gårdsplassen foran hytta.

NYTTIGE TIPS:

Parkering i Langgrunnveien, nede ved sjøen (skiltet), deretter følg kyststien ca. 350 meter, 220V, Innlagt vann, WC i hytta, Panelovner og peisovn, ta med ved. NB - nylig murt, ikke fyring i juli, Elektrisk komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin, I hytta, Kjæledyr tillatt

DSC_0195-1030x684.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Fra E-18 ta avkjøring 34, Undrumsdalskrysset, hold mot Horten. Etter ca 6 km svinger du inn på Langgrunnsveien, se etter skiltet mot Langgrunn (industriområde). Rett ved hytta ligger et firma som driver med reparasjon av båt og motorer, og det er låst port den siste veien inn til hytta. Etter dere kommer inn på området Langgrunn må dere svinge til VENSTRE og kjøre ned til vannet. Se etter skilt med kystledlogo og Parkering Kystledhytta. Dere følger så kyststien sørover ca 10 minutter og dere finner den gule, store hytta på høyre hånd. Det er mulig å trille barnevogn. Det kan være lurt å pakke i sekk. Adressen er Langgrunnvn 29.

KOLLEKTIVT:

Kommer du med tog er Skoppum nærmeste togstasjon, herfra er det bussforbindelse til Horten, stoppestedet man skal av på er Langgrunn. Adressen er Langgrunnvn 29.

EGEN BÅT:

Det er grunt i området rundt hytta og ikke mulig å legge til med egen båt.  Nærmeste gjestehavn er Horten, ca. 45 min gangavstand til hytta.

SYKKEL:

Nasjonalsykkelrute nr 1 passerer rett forbi Langrunnveien.

KAJAKK:

Med kajakk kommer du lett i land nedenfor hytta. Fra vannet og opp til hytta er det 100 meter.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre. Toalettbygg på gårdsplassen er tiltenkt padlere. Sandvolleyballbane kan brukes av alle. Platting med utemøbler er for kystledbrukere.
 • Søppel. Tenk miljø og minimer søppel. NB – det er kildesortering på hytta, vennligst respekter det. Søppelstativ finnes på stedet, men søppel må tas med dersom søppeldunker er fulle!
 • Kjæledyr. Det er tillatt med kjæledyr, men ikke på kjøkken, i senger eller sofa.

ROMLØSNINGEN:

Trapp inn til første etasje. Kjøkken, stor stue / oppholdsrom med utgang til stor, overbygd veranda,  gang med trapp opp til andre etasje (kun oppholdsrom). Alle soverom er i første etasje, 4 i østre del og 2 i vestre del. Toalett og dusj i østre del, et lite toalett i vestre del.

SENGEFORDELING:

Soverom 1: To enkeltsenger
Soverom 2: To enkeltsenger
Soverom 3: To enkeltsenger
Soverom 4: To familiekøye
Soverom 5: Familiekøye og to enkeltsenger
Soverom 6: Enkeltseng

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Vann. Innlagt drikkevann

Oppvarming. Panelovner og vedovn, ta med ved

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken til minimum det antall sengeplasser som finnes i hytta, kopper, servise, serveringsboller, fat, glass, kjeler og stekepanner. Komfyr, mikroovn, oppvaskmaskin, kjøleskap, kaffetrakter, liten fryseboks (i gang). Hytta er godt utstyrt.

Toalett. Et toalett med dusj (øst) og et lite toalett med vask (vest)

Grill. Stor kulegrill

Uteplass. Stor overbygget veranda med utemøbler, i tillegg stor gressplen og en tre-platting med bord/benk

Robåt.  Det er ikke tilgjengelig robåt ved hytta.

Rengjøringsutstyr. Støvsuger og annet utstyr til renhold finnes på kjøkken/i kjellernedgang

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

  •   Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

  • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

 • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Det er mange mennesker som går tur på kyststien, og det kan være flere som raster i nedre del av eiendommen. Hele området er et friluftsrområde. Det er mulig å sette opp et lite telt på utsiden av hytta, forøvrig vises til campingplasser i nærheten.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Det er grunt nedenfor hytta, men du kan bade der selv om det er litt leirete. 1,5 km sørover ligger den populære badeplassen Steinbrygga, sandstrand og brygge.

VANDRE:

Kystien passerer på nedsiden av hytta. Nordover er det 2 -3 kilometer inn til sentrum av Horten, litt mer opp til Karljohansvern, som er verdt et besøk. Sørover er det en drøy kilometer til Gildehallen og Midgard (vikingsenter) og Borrehaugene. Kyststien går videre til Åsgårdstrand, ca 5 km.

PADLE:

Det er kun en øy rett utenfor og det er Bastøy. En tur rundt øya er ca. 10 km – ta en dukkert på den flotte sandstranda på nordsiden. Dette er et friområde, øvrige deler av Bastøya tilhører Kriminalomsorgen!

FISKE:

Grunnene nedenfor hytta og sørover til Borrehaugene et område hvor mange forsøker seg på sjøørreten.

SYKLE:

Horten har mange attraksjoner du bør få med deg. Karljohansvern,med sin spesielle arkitektur gir en spesiell stemning. Her finner du også Marinemuseum, Horten gård (bymuseum) og fotomuseumet. Glem heller ikke å ta et bad på Vollane!  Borrevannet er også verd å se nærmere på, bl.a. fugletårnet i sør. Åsgårdstrand med Munchs hus og badeparken er også verd et besøk. Borrehaugene og Midgard er obligatorisk.

TA MED:

 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys
 • Ved
 • Grillkull
 • Tennvæske

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDS FRILUFTSRÅD.