LØVØYSUND

Med fiskestanga på verandaen

Område: Vestfold | Adresse: Løvøyveien 156, Horten. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 8 Maks. dager per bestilling: 3

Løvøya og Løvøysund er et område med lange friluftstradisjoner. Kyststien rundt øya er mye brukt og det er mange attraksjoner. Løvøysund er en regionalt kjent fiskeplass. Hytta ligger ytterst på øya, rett ved sundet.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei helt fram. Ingen lading for ladbare biler, Robåt ligger ved hytta, 220V, Vann i kran på vaskerom, Utedo, Panelovner og peis, ta med ved, Tilgjengelig for rullestolbrukere med hjelper, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Ikke tillatt med kjæledyr

IMG_3358-1030x773.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Ta av E-18 ved Kopstad (kryss 33), og følg Rv 310 mot Horten i ca. 8 km, ta av på Falkensten, mot Løvøya. Følg skilt mot Løvøya camping. Kjør videre helt til veien stopper ved brua, da har du hytta (gråmalt) på venstre hånd. Det er parkeringsplass ved veien.

KOLLEKTIVT:

Du kan ta tog til Holmestrand og derfra buss mot Horten. Nærmeste busstopp er Falkensten Løvøya. Derfra er det ca 2 km å gå ut til Løvøysund., sjekk rutetider på ruter.no

EGEN BÅT:

Det kun mulig å legge til med liten båt på flytebrygga der robåten til hytta ligger, evt. egen båt kan ligge på OF sine svaibøyer, (blå), vimpelabonnenter har fortrinnsrett.

SYKKEL:

Det er mulig å sykle til Løvøya nordfra, f.eks. fra Drammen via Gamle Sørlandske og også andre mindre veier gjennom Sande (som Østbygdaveien) sykl sørover på 313 til påkjøringa til E18, hold mot Helland. Følg så rv 310 inn til Løvøya. Sørfra kan man sykle fra Horten sentrum, som er del av nasjonal sykkelrute nr 1 Kystrute med forbindelse til Moss og videre gjennom Vestfold. Fra Drammen er dette en lang tur – se om f.eks. Ødegårdbua Nord eller Sør er ledig for å dele opp i kortere etapper.

KAJAKK:

Du kommer greit i land rett nedenfor hytta. Siden parkering også er rett ved hytta er dette et bra sted å ha med kajakk

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.

 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel. Det er søppelkasser ved hytta. Husk kildesortering.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har en etasje og inneholder kjøkken, to soverom stue og et lite vaskerom. Utenfor stua er det veranda med trapp ned mot vannet.

Adkomsten til hytta er universelt tilrettelagt med asfaltert sti inn til hytta, og rampe ved inngangsdør.  Det er HC toalett 60 m fra hytta.  Dørene til soverommene er imidlertid smale.  Det er asfaltert adkomst til stranda.

SENGEFORDELING:

Soverom 1, to køyer
Soverom 2, to køyer

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken. Det er kopper, tallerkner og bestikk, glass til minimum det antall sengeplasser hytta har. Kjeler og stekepanne, kjøleskap og komfyr. vannkoker.

Grill. Det er kulegrill ved terrassen.

Uteplass. Det er terrasse ved inngangsparti og overbygget mot øst. Sitteplasser på oversiden av inngangsdør.

Toalett. Det er utedo ca. 50 m fra hytta, låst med egen nøkkel som henger i hytta.  HC toalett er åpent for allmenheten. Husk å rengjør hyttas toalett ved avreise.

Vann. Det er ikke innlagt vann, men vannkran ute. Eget vaskerom inne.

Rengjøringsmidler finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Ladbare biler. Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for lading av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Løvøysund er et populært friområde – hit kommer mange som fisker og mange som ønsker å gå på tur. Vis gjensidig hensyn.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Barnevennlig sandstrand rett nedenfor parkeringa.

VANDRE:

Når du bor på hytta bør du ta turen rundt øya. Dette er ganske bratt enkelte steder, men det er en fantastisk utsikt fra toppen. Løvøya kapell er også verd et besøk. Turen på ut.no:  .

PADLE:

Noen steder å padle til: En fin tur er å padle sør og gjennom Indre Havn, området nord for sentrum som ligger nesten innelukket av øyene og Karljohansvern. Sikt deg inn på Hortenskanalen og gå på yttersiden av Karljohansvern, Østøya og Mellomøya. Tilbake i Løvøysund har du da padlet litt over 10 km.

DYKKE:

Løvøysund er et kjent dykkersted.

FISKE:

Både langs sundet og brua er populære steder å fiske.

SYKLE:

Ta med deg sykler til hytta, og du kan ta deg rundt til Hortens mange attraksjoner. Borrevannet, med fugletårnet, få et innblikk i vikingenes verden på Borrehaugene, Horten gård og resten av fantastiske Karljohansvern (ta deg et bad fra Vollane) med fotomuseetMarinemuseet og kanalen. Denne rundturen bør du sette av en minst en dag på. Start med å sykle ut til rv 310 og hold mot E-18 i ca 1 km. Ta til venstre inn Vikeveien mot Borre kirke. Når du kommer ned til Rv 19 følger du et nedlagt jernbanespor tilBorrehaugane og Midgard historiske senter. Sykkelveier og småveier følges inn til sentrum og videre til Karjohansvern. Det samme nordover til Løvøysund. Dette er en tur på over 20 km og mange attraksjoner underveis. En enklere versjon er Karljohansvern, tur / retur er ca 12 km.

TA MED:

 

 • Redningsvester
 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys
 • Ved
 • Grillkull
 • Tennvæske

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDS FRILUFTSRÅD.