RAKKE

Ved kyststien og storslått utsiktspunkt

 

Område: Vestfold | Adresse: Rakke, Søndre Grevlevei, Larvik. Hytta er åpent fra 03/05/2018 til 07/10/2018Sengeplasser: 6 Maks. dager per bestilling: 3

Et par kilometer sør for Stavern ligger Rakke. Hytta ligger rett ved et av de mest spektakulære utsiktspunktene i Vestfold. Utforsk området og nyt soloppganger og solnedganger! Kyststien som går forbi anbefales begge veier – nordover mot Stavern eller vestover i retning Nevlunghavn og Mølen.

NYTTIGE TIPS:

200 meter (på vei) å gå fra parkering. 220V, Innlagt vann, I servicebygg 50 meter unna, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, I servicebygg 50 meter unna, Tillatt med kjæledyr

IMG_4726-1030x687.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Kjør til Stavern og ta veien gjennom Stavern forbi Minnehallen og Kysthospitalet. Ta av avkjøring til Solplassen (camping) og Rakke. Ved veidele følges veien merket «P-kyststi». Det er gratis parkering ved bommen. Inne i hytta ligger et parkeringsbevis, dette må legges synlig i bilen. Husk å legge parkeringsbeviset tilbake i hytta ved avreise. Kystledhytta ligger ca. 100 m fra bommen, litt inne i skogholtet til venstre. Første bygning som sees etter bommen er sanitærbygget. Kystledhytta er gul.

KOLLEKTIVT:

Fra Larvik kan man ta buss, velg mot Stavern-kysthospitalet. Nærmeste holdeplass er Grevle aldershjem, derfra er det litt over en kilometer å gå. Sjekk rutetider på ruter.no

EGEN BÅT:

Rakke er værutsatt, og lite egnet å legge til med båt.

SYKKEL:

Nasjonal sykkelrute 1 går forbi.

KAJAKK:

Kommer du i kajakk kan du gå i land i buktene vest for Hollenderen rett nedenfor hytta. Herfra følger du kyststien opp til hytta. Det er ca. 500 meter å gå opp til hytta, og en del høydemeter.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel kastes i container ved enden av parkeringsplass. Husk kildesortering.
 • Kjæledyr er tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta har stue/oppholdsrom og to soverom, ett innenfor kjøkkenet og ett innenfor stua hver med en familiekøye med 3 sengeplasser. Inngangen er gjennom kjøkkenet. Stor stue/oppholdssrom med sofagruppe og stort langbord. Sovesofa med mulighet for å sove (2 personer).

SENGEFORDELING:

Soverom 1, familiekøye
Soverom 2, familiekøye
I tillegg er det sovesofa i stua med plass til to.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken. Enkelt utstyrt kjøkken til minimum det antall som hytta er beregnet for. Kaffetrakter, vannkoker, komfyr, kjøleskap, kjeler, stekepanne.

Grill. Det er kulegrill tilhørende hytta, står på terrasse, eller ved verandadør.

Uteplass. Det er veranda foran hytta med utemøbler, samt bord/benk på gressplen.  Kort vei til nydelig utsiktspunkt med bord/benk og grill.

Toalett/dusj. Serviceanlegg ca. 50 m unna med offentlige toaletter. Inn samme dør, men til høyre er avlåst toalett/dusj for brukere av kystledhyttene Rakke og Grevlestua (den røde).

Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet.

Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen.

  • Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt.

 • All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Følg kyststien  som passerer rett ved hytta  400 meter ned til vannet. Her er det svaberg og steinstrender.

VANDRE:

Går du kyststien nordøstover er det ca 3 km inn til Stavern med alt du kan se og oppleve der. Andre veien kan du går stien helt til Ødegården innenfor Helgeroa. Dette er i lengste laget for de fleste, men gå så langt du orker – dette er en kystsit som er spektakulær og vel verd å gå!

PADLE:

Larvik har mange fine steder å padle. Med utgangspunkt fra hytta anbefaler vi en tur rundt Citadelløya utenfor Stavern og rundt Malmøya. Malmøya ligger i Viksfjorden, en fjordarm som er vel verd noen timer ekstra i kajakken – merk: dette innebærer kryssing av skipsleden. Padler du fra Rakke må du alltid sjekk værmeldinger og vind / bølgevarsler.

SYKLE:

Ta gjerne med sykkel, det er kort vei til Stavern, med Minnehallen og Fredriksvern med sine utstillinger og kulturhistorie.

FISKE:

Svabergene nedenfor hytta eller f.eks. på Kuøya kan du prøve fiskestanga.

TA MED:

 

 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDS FRILUFTSRÅD.