SØNDRE TENVIK

Trivelig hytte ved sykkelvei og kystsien

Område: Vestfold | Adresse: Småvik, Nøtterøy. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 07/10/2018 Sengeplasser: 6 Maks. dager per bestilling: 3

Søndre Tenvik er et lite sted sørvest på Nøtterøy. Hytta ligger rett ved et stort friområde hvor det er fint å bade. I tillegg en badeplass ved fergekaia på vestsiden. Kyststien passerer forbi, og fergen ut til Veierland går herfra. Hytta er del av et gammelt småbruk.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei helt fram. Ingen lading for ladbare biler, 220V, Innlagt vann, WC i hytta, Panelovner, 2 elektriske kokeplater, kjøleskap, Dusj i hytta, Ikke tillat med kjæledyr.

Søndre-tenvik-2-1030x684.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Fra Tønsberg følger du vei 308 sørover til Stangeby. Ta av til høyre ved skilt «Tenvik» og følg vei 410 til Tenvik brygge. Sving opp til venstre gjennom den store parkeringsplassen. Småbruket ligger da til høyre mot sjøen. Det er merket en parkeringsplass ved hytta, ellers stor parkeringsplass mot betaling.

KOLLEKTIVT:

Buss 104 fra Tønsberg til Tenvik, busstopp er Tenvik brygge, ca 200 meter unna hytta.

EGEN BÅT:

Det er dårlig med gjesteplasser i området.

SYKKEL:

Det går sykkelsti merket hele veien når du kommer både fra Tjøme, Tønsberg eller Sandefjord. Se beskrivelse på bikemap.net

KAJAKK:

Du kan gå i land på stranda sør for hytta. Opp til hytta er det 200 meter.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel. Det er kildesortering av søppel, vennligst respekter. Søppeldunker ved P-plass for hytta, merket kystled.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Trapp inn til vindfang. I første etasje er kjøkkenkrok og oppholdsrom med sofagruppe og et lite spisebord. Toalett m/dusj.  I andre etasje er det to soverom

SENGEFORDELINGEN:

Soverom 1, andre etasje: to brede madrasser / lave senger. Det går å ligge to i sengene, men som dobbeltsenger er de smale.
Soverom 2, andre etasje: to brede madrasser / lave senger. Det går å ligge to i sengene, men som dobbeltsenger er de smale.

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken.  Enkelt utstyrt kjøkken til minimum det antall hytta er beregnet for. Servise, kjeler og stekepanne. To kokeplater. Kjøleskap med liten fryser. Kaffetrakter.
Grill. Kulegrill står i vindfanget.
Uteplass. Det er bord og benker utenfor hytta, både på nordsiden av hytta og plen vest for hytta.
Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.
Ladbare biler. Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for lading av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.
Bruk av båt skjer på eget ansvar, og enhver gjest er selv ansvarlig for at all bruk skjer under forsvarlige forhold.  Det er påbudt med godkjent flytevest i båt,  husk å ta med vester.
Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.
Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Sandstrand 200 meter nedenfor hytta. Og badeplass med badeflåte ved fergekaia

VANDRE:

Færder kommune har mange fine kyststier, både på Nøtterøy og Tjøme, les mer om friluftstilbudet i kommunen

Ta gjerne ferga over til Veierland, på kaia står grønne sykler til utlån. På sommerstid er serveringstedene Dagros og Villa Veierland åpne. Se destinasjon Veierland for mer info.

PADLE:

Tønsbergfjorden er et utmerket sted å padle. Området sør for Veierland har mange små øyer som er fine å padle mellom. Skal du på langtur bør du padle til fantastiske Stauper.

FISKE:

Prøv odden sørvest for stranda.

TA MED:

 • Laken
 • Putetrekk
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDS FRILUFTSRÅD