STARTBUA

Bitte liten, men med alle muligheter, midt i Tjømes skjærgård

mråde: Vestfold | Adresse: Sandøsund, Hvasser, Tjøme. Hytta er åpent fra 01/06/2018 til 30/09/2018 Sengeplasser: 2 Maks. dager per bestilling: 3

Startbua åpner senere i 2018 pga. vedlikeholdsarbeider.

Startbua ligger på øya Hvasser, ytterst på moloen med utsikt over Sandøsund. Den hytta er akkurat stor nok for to, med alt du trenger for et opphold i et vakkert område. Her har du strender og kyststi og Færder nasjonalpark rett i nærheten. I sommermånedene er det et yrende liv på dette lille stedet, med lokale fiskebåter, losbåten og mange gjestebåter. I Sandøsund er det butikk, restauranter, bakeri, fiskeutsalg, flere små galleri og utsalgssteder av kunst og håndverk.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei nesten helt fram., 220V, I servicebygg 100 meter unna, WC i servicebygg 100 meter unna, Panelovn, 2 elektriske kokeplater og kjøleskap, I servicebygg 100 meter unna, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Fra Tønsberg kjør ut til Tjøme,  ca. 2  km etter Tjøme sentrum, ta av fra RV308 mot Hvasser.
Herfra er det ca. 7 km ut til Sandøsund. Det kan være vanskelig med parkeringsplass, men det er mulig å parkere ved kirken og gå ned til havna.

KOLLEKTIVT:

Tog til Tønsberg. Herfra er det god bussforbindelse, velg buss merket Hvasser, Sandøsund er siste stopp.

EGEN BÅT:

Sandøsund ligger helt ytterst på øya Hvasser, øst for Tjøme. Da må gjesteplass i båthavn brukes, og gjesteavgift betales og legges synlig i båten.

SYKKEL:

Det er gang -og sykkelvei fra Tønsberg til et lite stykke forbi Tjøme sentrum. Derfra er veien ganske smal og det er ikke lenger gang / sykkelvei, men det er mulig å sykle til hytta.

KAJAKK:

Det er en liten sandstrand rett på nordsiden av moloen hvor det er fint å gå i land.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

  • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
  • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
  • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
  • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
  • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
  • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
  • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Hytta består av ett rom, som funger som kjøkken oppholdsrom og soverom. Innvendig trapp opp til taket, som nesten blir som en «fly bridge» med utsikt over hele stedet.

SENGEFORDELINGEN:

I hytta er det køyeseng (90cm)

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkken. Lite kjøleskap og to kokeplater. Enkelt utstyrt kjøkken til minimum det antall hytta er beregnet for. Servise, kjeler, stekepanne.

Grill. Det er kulegrill på takterrassen.

Uteplass. Uteplass med bord/stol på taket. Det er ellers ikke egen uteplass foran hytta, kun et trappetrinn å sitte på. Kort vei til offentlig badestrand.

Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

Toalett. I servicebygning ca. 100 m fra hytta.

Vann. Hentes i kran på utsiden av servicebygg.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Sikringsskap til strøm er inne i hytta, så dersom sikringene på brygga går, må man inn i hytta for å sette på sikringene.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Her kan du velge å vrake på øverste hylle. På Lilleskagen i nord finner du mange små sandstrender og svaberg, innerst i bukta rett ved hytta er et en fin liten sandstrand. Har du tilgang på båt, kan du dra over sundet til nordbukta på Sandø. Her finner du en av Vestfolds fineste sandstrender.

VANDRE:

Bor du på hytta må du gå kyststien og oppleve Lilleskagen. Vi anbefaler også en tur over Fynstranda over til Krøkle og så til Tjønneberget (Fra Fynstranda må du finne veier litt inn fra strandlinja) Fra Tjønneberget finner du en vei (Langestrandsveien) som tar deg nordover til hovedveien (Hvasserveien). Ta gjerne også turen til Besøkssenter nasjonalpark Færder som ligger på Verdens Ende.

PADLE:

Startbua er et glimrende utgangspunkt for å utforske Tjømeskjærgården og Færder nasjonalpark. En fin runde er Hvasser rundt. Padl nordover langs Lilleskagen, inn Vasskalvsundet og finn den vesle brua mellom Brøtsø og Hvasser. Derfra sørover. Et magisk område er Uleholmen, og når du ført er der, kan du velge om du også vil padle rundt Kløvningen. Derfra nordover igjen opp til Sandøsund.

FISKE:

Lilleskagen er kjent for godt sjøørretfiske, prøv noen kast herfra.

TA MED:

  • Glasshåndkle
  • Bordklut
  • Lommelykt

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD