TJØNNEBERGET

Når utsikten og turmulighetene teller

Område: Vestfold | Adresse: Tjønnebergveien 50, Hvasser, Tjøme. Hytta er åpent fra 27/04/2018 til 21/10/2018 Sengeplasser: 17 Maks. dager per bestilling: 3

Tjønneberget ligger sør på Hvasser med storslått utsikt mot Færder fyr og Verdens Ende. Dette er et turområde mange benytter seg av. I helgene har Tønsberg og Omegn turistforening vaffelutsalg i underetasjen. Resten av uka inngår møterommet i underetasjen dersom hele hytta leies. Hytta kan leies som to separate enheter, da deler man kjøkkenet og stuene med andre.

NYTTIGE TIPS:

Bilvei helt fram. Ingen lading for ladbare biler, 220V, Innlagt vann, WC i hytta, Panelovner, Elektrisk komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin, Dusj i hytta, Tillatt med kjæledyr.

Tjønneberget-16-1030x684.jpg

TIL OG FRA:

BIL:

Fra Tønsberg kjører til Tjøme sentrum og videre mot Hvasser. Før Hvasser ta av til høyre mot Tjønneberget, Sønstegård (Oppegårdsveien). Ved veikryss med merking P-Tjønneberget, ta til høyre (kystledgjester har anledning til å kjøre opp til hytta og parkere). Det er få parkeringsplasser oppe ved hytta. Kommer dere mange sammen anbefaler vi å parkere på merket offentlig parkeringsplass på Krøkle, uten betaling. Ca. 900 m å gå til hytta (sti, veien er noe lenger).

KOLLEKTIVT:

Det går buss fra Tønsberg. Nærmeste stoppested med buss er holdeplassen Oppegård, derfra er det 1,3 km å gå opp til Tjønneberget.

EGEN BÅT:

Hytta ligger ikke rett ved sjøen, og har ingen egen båtplass.

SYKKEL:

Det er gang -og sykkelvei fra Tønsberg til et lite stykke forbi Tjøme sentrum. Derfra er veien ganske smal og det er ikke lenger gang / sykkelvei, men det er mulig å sykle til hytta. For veibeskrivelse, se bil.

KAJAKK:

Du kan gå i land på Krøkle, en sandstrand nedenfor hytta, men det et god stykke å gå opp til hytta.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 15:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel Det er søppelstativ utenfor hytta.  (kildesortering)
 • Kjæledyr er tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Det er 6 soverom i hytta, rom Sandø (1 familiekøye + 1), rom Færder (1 familiekøye (3), rom Kløvningen (køyeseng), rom Uleholmen (1 familiekøye (3), Verdens Ende (køyeseng + 1) og Brøtsø (2 enkeltsenger). Kjøkken med 12-15 spiseplasser (inkl klappstoler), ekstra bord i gangen som kan settes til. To stuer/oppholdsrom sør i bygningen.Del 1: Rom Sandø og Færder er i den østre delen av bygningen Del 2: Rom Kløvningen, Uleholmen, Verdens Ende og Brøtsø er i vestre del av bygget.

Andre rom. Første etasje har 2 toaletter og 1 dusj (hver for seg), men er låst i hverdagen, med mindre man også har leid u.etg. Det er også anledning til å leie underetasjen, der er det kun møterom/oppholdsrom og toalett/dusj

SENGEFODELINGEN:

DEL 1:

Sandø Familiekøye og enkeltseng
Færder Familiekøye

DEL 2:

Kløvningen køyeseng
Uleholmen  Familiekøye
Verdens Ende Køyeseng og enkeltseng
Brøtsø  To enkeltsenger

UTSTYR I OG VED HYTTA:

Kjøkkenutstyr. Fullt utstyrt kjøkken til minimum det antall hytta er beregnet for. Kopper, tallerkener, bestikk. Kaffetrakter, 2 kjøleskap, fryser, vannkoker, oppvaskmaskin.

Kjøleskap i gang er til Sandø/Færder, mens kjøleskap på kjøkken er til øvrig del. Liten fryseboks til isbiter o.l. er felles. 

Grill. Tønnegrill, men oppmurt grill ved sittebenk kan også benyttes.

Uteplass. Det er god uteplass på begge sider av hytta.  Bord/benk merket OF/TOT. Ved sønnavind er det også en uteplass nord for hytta/veien. Det er sitteputer til å ta med ut.

Toalett. Det er et toalett i hver del av hytta, men kun 1 dusj i øst-delen.

Rengjøringsutstyr finnes i hytta

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har ansvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Ladbare biler. Strømanleggene på kystledhyttene er ikke beregnet for lading av ladbare biler. Av sikkerhetshensyn ber vi gjestene respektere at det ikke er anledning til å lade bilen på hyttene.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Friområde. Vi ber våre gjester ta hensyn til at dette er et friluftsområde og følger de regler som ellers gjelder for ferdsel i utmark. Hytta ligger i et attraktivt, mye brukt utfarts- og hytteområde. Vis gjensidig hensyn. Unngå å fyre opp bål på fjell eller svaberg.

DNT/Vaffelsalg. Turistforeningen har vaffelsalg hver lørdag og søndag fra kl 10.00. Hytta ligger i et populært utfartsområde.
Nedsatt bevegelighet. Det er asfaltert kjørevei opp til hytta, samt god adkomst til underetasje. Vanskelig trapp inn til hytta, stort toalett i del 2 i hytta, HC toalett ute, 50 m fra hytta.

Færder nasjonalpark. Hvasser er ikke del av Færder nasjonalpark, men grensene går utenfor. Ta deg en tur til Verdens Ende og nasjonalparksenteret, padletur til øyene eller Moutmarka – OFs vakre friområde nord for Verdens Ende.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Krøkle er en flott sandstrand sør for hytta. Det er noen hundre meter ned til den lille bukta. Ønsker du å bade fra svaberg, følger du stien ned fra hytta.

VANDRE:

Tjønneberget er et populært område å gå tur i. Få med deg utsiktspunktene med siktetavler. Fra hytta kan du gå på merket kyststi ned til vannet og fortsette over Pirane, et verneområde med en rekke sjeldne arter. Østover er det merket en flott kyststi.

Sandøsund. Det lille stedet har butikk, restauranter, galleri. Lostjenesten har tilhold her og ytterst på brygga ligger den bittelille Startbua, som også er del av kystleden. Fin tur langs vannet eller på vei over jordene og inn i skogen.

Lilleskagen. Nord for Krukehavn går det kyststi (rundtur) som tar deg over svaberg og små sandstrender. Kyststi-turen anbefales – ta med badeøy.

Det er fin utsikt til besøkssenter nasjonalpark Færder som ligger på Verdens Ende. Ta gjerne turen og opplev attraksjonen.

FISKE:

Prøv noen kast med stanga fra svabergene nedenfor hytta.

BULDRE:

Nedenfor hytta er det populært å buldre på store steinblokker som ligger her.

TA MED:

 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys
 • Grillkull
 • Tennvæske

TEKST OG BILDE: OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD