VEIERLAND SKOLE

Oppdagelsesferd i bilfritt paradis

Område: Vestfold | Adresse: Albyveien 23, Veierland. Hytta er åpent fra 09/05/2018 til 28/10/2018 Sengeplasser: 8 Maks. dager per bestilling: 3

Veierland er en bilfri øy en liten fergetur fra Tenvik på Nøtterøy. Her er det ca 150 fastboende og mange fritidsboliger. På den 4 km2 store øya er det grusveier hvor du kan ta deg rundt til øyas attraksjoner – sykkel er anbefalt! På fergekaia står det grønne sykler til utlån, og røde til kystledbrukere. Kystledhytta er en bygning i sveitserstil som var skole fram til 2013. Halve bygningen er kystled, den andre halvdelen er atelier for lokale kunstnere. Bygningen ligger litt inne på øya med et, flott, solrikt uteareal. Veierland skole har rom som kan leies samlet eller som to separate deler, kjøkken og oppholdsrom er da felles.

NYTTIGE TIPS:

Fra Søndre Tenvik, 220 V, Innlagt drikkevann, WC i hytta, Panelovner, Elektrisk komfyr og kjøleskap, Dusj i hytta, Kjæledyr ikke tillatt

TIL OG FRA:

BIL:

Fra Tønsberg følger du vei 308 sørover til Stangeby. Ta av til høyre ved skilt ”Tenvik” og følg vei 410 til Tenvik brygge. Last av bagasje ved ferga, og parker bilen. Det er parkering med døgnbetaling. Se kollektivt.

KOLLEKTIVT:

Ferge fra Søndre Tenvik. Det går ferge Søndre Tenvik – Veierland hele året, flere ganger om dagen. Rutetider finnes her . Gå av på første stopp, Vestgården.

I tillegg er det mulig å bestille taxibåt utenom fergetidene:

Skyssbåten tlf. 90 14 06 13 (base på Veierland).

Fjordtaxi AS med base på Arås båthavn, Nøtterøy, tar også oppdrag fra/til Veierland, , tlf 48 31 44 48.

Buss fra Tønsberg til Tenvik, busstopp er Tenvik brygge. Ta fergen, se over.

EGEN BÅT:

Det er gjestebåtplasser i Alby småbåthavn helt nord på øya (mot betaling), få plasser tilgjengelig.

SYKKEL:

Det går sykkelsti merket hele veien når du kommer både fra Tjøme, Tønsberg eller Sandefjord. Se beskrivelse på bikemap.net. Veierland er del av nasjonale sykkelruter. Siden øya er bilfri, er dette et sykkelparadis!

KAJAKK:

Du kan gå inn i Albykilen nord på øya. Derfra er det ca. 1 km til hytta

FRAM TIL HYTTA:

Fra Brygga til Hytta. Beregn ca. 20 min å gå til Veierland skole fra fergeleiet. Ta med sykler, eller lån en av de grønnmalte syklene på brygga. Pakketips: Pakk i sekk eller i sykkelvogn. Nøkkelboks ved inngangen til venstre som er til begge enhetene.

Trillebår: Det er trillebår tilgjengelig på brygga – sørg også for at den kommer tilbake når du reiser hjem.

HYTTA OG OMRÅDET:

VIKTIG Å VITE:

 • Nøkkel. Ved bestilling får du en kvittering på e-post. Denne inneholder informasjon om hvordan du får nøkkel til hytta.
 • Ankomst- og avreisetid. Gjestene disponerer hytta fra kl. 16:00 ankomstdagen til kl. 14:00 på avreisedagen.
 • Rengjøring. Hyttene er ubetjente, gjester må selv rydde og vaske etter seg. All mat skal fjernes ved avreise.
 • Røyking er ikke tillatt inne på kystledhyttene.
 • Arrangerte sammenkomster. Arrangementer for barn og unge, seminarer, kurs o.l er velkomne. For øvrig er kystleden et friluftslivstilbud, og støy og lydanlegg er ikke ønsket på hyttene.
 • Friområde. Hytta ligger i et friområde som er tilgjengelig for allmenheten. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn til hverandre.
 • Søppel Det er søppeldunker ved hytta. Det er kildesortering, vennligst respekter det.
 • Kjæledyr er ikke tillatt.

ROMLØSNINGEN:

Det er kystled i den østre delen av bygningen, og kun første etasje er tilgjengelig. Her er det en gang med inngang til soverommet «lærerværelset»,  toalett og til felles oppholdsrom/kjøkken. Deles om det er to leietakere.  Oppholdsrom/kjøkkenet har et stort langbord. Inngang til soverommet «klasseværelset» er fra oppholdsrom/kjøkken. Hvert soverom har stoler/bord og en sofa/sengebenk og god plass. Det er mulig å trekke ut sengebenken til dobbeltseng og få en ekstra seng. Dusj og HC toalett i fellesgang ved siden av kystledrommene. Gjester i «klasseværelset» må gå ut og inn annen inngang, mens gjester i «lærerværelset» har egen dør.

SENGEFORDELINGEN:

Lærerværelset: Familiekøye og sovesofa.
Klasseværelset: Familiekøye og sovesofa.

UTSTYR I OG VED HYTTA:
 

Trillebår står på brygga ved Vestgården fergeleie, er rød og merket kystled.

Kjøkken. Fullt utstyrt kjøkken til minimum antall hytta er beregnet for. Servise, kjeler og stekepanne, Komfyr med stekeovn. Kjøleskap med fryser. Kaffetrakter og vannkoker.

Grill. Fastgrill ved hytta.

Uteplass. Det er god uteplass, flere små sittegrupper. Det er stablestoler under trappa til å ta med ut, samt uteputer til å sitte på.

Rengjøringsutstyr finnes i hytta.

SIKKERHET:

Brannsikkerhet. Alle gjester har asnvar for å gjøre seg kjent med branninstruks, rømningsveier, brannslukningsutstyr og røykvarslere ved ankomst.  Se også informasjon om brannsikkerhet i den enkelte hytte. Levende lys brukes med stor forsiktighet. Benytt kun utplasserte lysestaker til telys eller kubbelys.

Brannfare i naturen. Husk at det er stor brannfare i tørre perioder.

Generelt. All ferdsel, bruk av hytta og dens utstyr skjer på eget ansvar og ifølge oppgitte retningslinjer.

ANDRE FORHOLD:

Universell tilrettelegging. God tilgjengelighet på øya, men det er et trinn inn til hytta. Nytt HC toalett i gang ved siden av kystleden.

Det er ikke butikk på øya, men det er spisesteder med varierende åpningstider, se oversikt på destinasjonveierland.no

Sambruk. Den delen som ikke er kystled brukes av kunstnere, og det kan også være åpent for publikum. Vis gjensidig hensyn.

FRILUFTSLIV VED HYTTA:

BADE:

Du kan sykle ned til Kjølholmen, nordvest på øya. Dette er et stort friområde med fine svaberg, litt over en km fra hytta. Ønsker du sandstrand kan du ta deg til Hvervodden, odden som ligger i den store bukta i sør.

SYKLE:

Veierland er perfekt for sykling. Du kan ta med sykkel på ferga, låne på brygga eller bruke de to røde syklene som står ved hytta. Siden øya er bilfritt er det ypperlig for barn å øve seg.

VANDRE:

Med sine grusveier, gamle hus med store hager, og ikke minst en rik og variert natur er det herlig å landstryker på øya.

PADLE:

Området sør for Veierland har mange små øyer som er fine å padle mellom. Skal du på langtur bør du padle til fantastiske Stauper i sør.

FISKE:

Prøv noen kast fra svabergene på Kjølholmen .

GEOCACHING:

Det er mange cacher rundt om på øya. Du kan se dem på geocaching.com

TA MED:

 • Sengetøy/lakenpose (det er dyner i hytta)
 • Glasshåndkle
 • Bordklut
 • Toalettpapir
 • Fyrstikker
 • Kubbelys

TEKST OG FOTO: OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD