Bildet ovenfor eies av Forsvarsbygg

Oscarsborg festning er en del av vår felles kulturarv, og fra å ha vært et åsted for dramatiske krigshandlinger er det nå en arena for kultur, næring og gode opplevelser. Hvert år har festningen ca. 100 000 besøkende fra inn- og utland. 

Oscarsborg festning er en kystfestning på Kaholmene i Drøbaksundet. Beliggenheten er militærstrategisk viktig, da dette er det smaleste stedet i Oslofjorden og dermed et naturlig sted å legge forsvarsverker for å stoppe fiendtlige skip på vei mot Oslo. De første festningsverkene kom på plass på 1600-tallet, mens dagens festning ble åpnet i 1848.

Fotograf bildet ovenfor: Kjetil Rolseth. Bildet eies av Forsvarsbygg

Festningen er særlig kjent for senkningen av «Blücher» den 9. april 1940. Den militære aktiviteten er nedlagt, og festningen drives nå som museum og forvaltes av Nasjonale Festningsverk. Den 9. april 2014 ble festningen fredet.

 

Eldorado for natur-, kultur og historieinteresserte

Oscarsborg ble åpnet som et militært kulturminne i 2004. Her er mye å oppleve for natur-, kultur og historieinteresserte. Stedet er åpent hele året, og Oscarsborg har to ferger med flere avganger daglig. I tillegg har Ruter egne båter som kjører fra Oslo / Aker brygge i sommersesongen.

Bilder ovenfor: De 4 bildene i galleri - Forsvarsbygg. Bildet ovenfor av Oscarsborg med med mange seilbåter - eies av Dahl Media

Her er det museer, nybygget filmsal, flotte omgivelser til tur og rekreasjon, hotell for kurs og konferansegjester, havnekro og egen gjestehavn for fritidsbåter. I sommersesongen kan du oppleve utendørs opera, omvisning, konserter og teaterforestillinger.

Velkommen til Oscarsborg!


KULTURKALENDER