IDYLL PÅ FJORDEN

 

DNT Oslo og Omegn

Om gruppa | 1180 turforslag  105 hytter

Har du lyst til å oppleve Oslofjorden fra havoverflaten? Padling gir en unik naturopplevelse. Ta inn solas varme og lukten av sjø mens kajakken glir framover. Er du en morgenfugl, kan du få en stille og fredelig tur i de magiske morgentimene. Kajakk kan leies på Sørenga av alle som har våttkort, men det er litt billigere for DNT-medlemmer. En fin tur for de som har padlet litt før og vil ta steget videre, er fra Sørenga til Langøyene. Turen dit er ca. 4-4,5 kilometer én vei og tar rundt en time, avhengig av vindforhold og tempo. Begynn med å padle ut fra Sørenga, og mellom Hovedøya og Bleikøya. Hvis du ønsker et stopp underveis, passer det bra å ta dette på Kroa på Gressholmen. Der er det en fin strand å gå i land på, og på nyåpnede Gressholmen Kro kan du kjøpe forfriskninger. Med ny energi går turen videre rundt Rambergøya, med Langøyene i synsfeltet lenger fremme. Du kan velge om du vil padle på øst- eller vestsiden av Langøyene for å komme til fram til DNTs kajakksted, friområder og vakre sandstrender på sørvestsiden av øya. Her er det også en stor gresslette hvor du kan slappe av, sole deg, spille ball og kjøpe is i sommerkiosken. Når returen nærmer seg kan du velge om du vil padle samme rute tilbake, eller utvide turen med 2-3 kilometer og legge ruta via vestsiden av Gressholmen og rundt Lindøya og Hovedøya.

Type: Padletur

Lengde: Ca. 10,4 km

Varighet: 3 timer+

  • Bereget gangtid for en voksen mann, i god form, uten pauser. Les mer om tidsberegning her

Gradering: Middels+

  • Alle turforslag på UT.no er gradert i henhold til Merkehåndboka. Les mer her

Område:

OslofjordenOslomarka

 

HØYDEPROFIL

0,0 km2,5 km5,0 km7,5 km10,0 km02040600 moh.

VEIBESKRIVELSE FRA GOOGLE MAPS

La Google Maps vise deg veien frem. Du kan bruke den posisjonen du har nå, eller skrive inn stedsnavnet du reiser fra.

Fra min posisjon

eller

Fra sted

Denne tjenesten leveres av Google Maps. UT.no har ikke ansvar for innhold eller tjenester levert av eksterne aktører.

 

Sist oppdatert: 08.04.2017

Idyll på fjorden av DNT Oslo og Omegn. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.